Thursday, September 15, 2011

~kelas asas membuat coklat dan kelas gubahan coklat~

~kelas asas membuat coklat dan kelas gubahan coklat~


~ Bismillahirrahmanirrahim~
assalamualaikum dan salam sejahtera

pihak Annurkaseh akan  mengadakan 

"kelas asas membuat coklat" serta" kelas asas gubahan coklat"


Tempat:
 Presint 14, putrajaya 
sri pistana,saujana utama,sg.buloh( atas permintaan shj)
slim river,perak (atas permintaan sahaja)


Yuran: 
PAKEJ A: RM160 (kelas asas membuat coklat)
PAKEJ B:RM150( kelas asas gubahan coklat)

Hari dan masa:
weekend(sabtu dan ahad)
cuti umum (bergantung pd kelapangan)
9.00 pagi hingga 2.00 pm
(atau sehingga siap)

Kaedah pembelajaran:
kaedah one to one (hands on)


Topik-topik:
kelas asas membuat coklat

sejarah,jenis dan perbezaan coklat
-teknik 'tempering'coklat couventure yg mudah dirumah
-teknik menggunakan coklat compound(european style) 
berintikan kekacang dan kismis
-cara membuat inti praline coklat (pelbagai perisa)
-teknik mewarna coklat 
-nama dan alamat pembekal coklat 
-cara pembungkusan,penjagaan mold dan sebut harga.


jenis coklat dipelajari:
antaranya ialah loose choc,lolichoc,oreochoc,
edible image choc,bar choc .

peralatan yang perlu dibawa:
apron dan tuala kecil 

catatan:
~nota disediakan~
~minum pagi dan makan tengahari disediakan~
~anda akan membawa pulang semua coklat yang dipelajari~
~kelas terhad kepada 4 orang sahaja utk 1 sessi~

******************************************************************************
Topik-topik:
kelas asas gubahan coklat


-teknik/cara pembungkusan lolichoc beserta huruf
-Teknik/cara menghias bakul,menyusun 
dan menggubah coklat -gubahan hantaran
- cara menentukan harga gubahan.

PERCUMA : cara menghias handbouquet choc

jenis gubahan yang dipelajari:
-gubahan bongsai (hantaran )
-gubahan coklat dalam bakul/kotak+ teddybear



peralatan yg perlu dibawa:
akan diberitahu kemudian jika ada.


catatan:

~coklat,bakul,bear,bunga,reben dan semua perhiasan berkaitan disediakan~
~nota disediakan~
~minum pagi dan makan tengahari disediakan~


~anda akan membawa pulang semua gubahan coklat yang dipelajari~
~kelas terhad kepada 4 orang sahaja utk 1 sessi~

*****************************************************************************
PENGUMUMAN
starter kit juga ada bagi yang berminat.
bakul,bunga,reben,bear serta aksesori lain juga ada.
Sila buat tempahan terlebih dahulu.
(nyatakan semasa anda membuat pengesahan hadir ke kelas)

starter kid: 
3 JENIS MOLD (loose choc,lolichoc,oreo choc)
1 MANGKUK STANDLESS STEEL
 
1 SPATULA
 
10 KPG PIPING BEG
 

(warmer tidak termasuk dalam starter kit tetapi ada dijual berasingan) 


*****************************************************************

PEMBAYARAN
-Pembayaran deposit perlu dibuat seminggu sebelum menghadiri kelas
 sebanyak RM50(pakej A) dan RM50(pakej B)
(deposit sebagai pengesahan tempat@ book)

-bayaran ke Akaun maybank(yg akan diberitahu kepada yang comfirm sahaja)
emelkan butiran bayaran ke annurkaseh@yahoo.com sebagai
pengesahan bayaran

-setelah bayaran dibuat,sila maklumkan kepada saya
melalui emel/call/sms:
nama penuh, ref.no.,tarikh/masa bank in,tarikh kelas yang ingin diikuti

-baki bayaran dibuat semasa hadir kekelas


-utk kelesesaan bersama mohon agar tidak membawa anak-anak kecil
atau org lain semasa kelas dijalankn.ini utk menjamin
pembelajaran yg selesa.




~UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA EMELKAN  KE annurkaseh@yahoo.com~


sekian terima kasih




Powered by BannerFans.com

No comments: