~kelas asas membuat coklat dan kelas gubahan coklat~
~ Bismillahirrahmanirrahim~
assalamualaikum dan salam sejahtera
pihak Annurkaseh akan mengadakan
"kelas asas membuat coklat" serta" kelas asas gubahan coklat"
Tempat:
Presint 14, putrajaya
sri pistana,saujana utama,sg.buloh( atas permintaan shj)
slim river,perak (atas permintaan sahaja)
sri pistana,saujana utama,sg.buloh( atas permintaan shj)
slim river,perak (atas permintaan sahaja)
Yuran:
PAKEJ A: RM160 (kelas asas membuat coklat)
PAKEJ B:RM150( kelas asas gubahan coklat)
Hari dan masa:
weekend(sabtu dan ahad)
cuti umum (bergantung pd kelapangan)
9.00 pagi hingga 2.00 pm
(atau sehingga siap)
Kaedah pembelajaran:
kaedah one to one (hands on)
Topik-topik:
kelas asas membuat coklat
sejarah,jenis dan perbezaan coklat
-teknik 'tempering'coklat couventure yg mudah dirumah
-teknik menggunakan coklat compound(european style)
berintikan kekacang dan kismis
-cara membuat inti praline coklat (pelbagai perisa)
-teknik mewarna coklat
-nama dan alamat pembekal coklat
-cara pembungkusan,penjagaan mold dan sebut harga.
jenis coklat dipelajari:
antaranya ialah loose choc,lolichoc,oreochoc,
edible image choc,bar choc .
peralatan yang perlu dibawa:
apron dan tuala kecil
catatan:
~nota disediakan~
~minum pagi dan makan tengahari disediakan~
~anda akan membawa pulang semua coklat yang dipelajari~
~kelas terhad kepada 4 orang sahaja utk 1 sessi~
******************************************************************************
Topik-topik:
kelas asas gubahan coklat
-teknik/cara pembungkusan lolichoc beserta huruf
-Teknik/cara menghias bakul,menyusun
dan menggubah coklat -gubahan hantaran
- cara menentukan harga gubahan.
PERCUMA : cara menghias handbouquet choc
PERCUMA : cara menghias handbouquet choc
jenis gubahan yang dipelajari:
-gubahan bongsai (hantaran )
-gubahan coklat dalam bakul/kotak+ teddybear
peralatan yg perlu dibawa:
akan diberitahu kemudian jika ada.
catatan:
~coklat,bakul,bear,bunga,reben dan semua perhiasan berkaitan disediakan~
~nota disediakan~
~minum pagi dan makan tengahari disediakan~
~anda akan membawa pulang semua gubahan coklat yang dipelajari~
~kelas terhad kepada 4 orang sahaja utk 1 sessi~
*****************************************************************************
PENGUMUMAN
starter kit juga ada bagi yang berminat.
bakul,bunga,reben,bear serta aksesori lain juga ada.
Sila buat tempahan terlebih dahulu.
(nyatakan semasa anda membuat pengesahan hadir ke kelas)
starter kid:
3 JENIS MOLD (loose choc,lolichoc,oreo choc)
1 MANGKUK STANDLESS STEEL
1 SPATULA
10 KPG PIPING BEG
(warmer tidak termasuk dalam starter kit tetapi ada dijual berasingan)
3 JENIS MOLD (loose choc,lolichoc,oreo choc)
1 MANGKUK STANDLESS STEEL
1 SPATULA
10 KPG PIPING BEG
(warmer tidak termasuk dalam starter kit tetapi ada dijual berasingan)
*****************************************************************
PEMBAYARAN
-Pembayaran deposit perlu dibuat seminggu sebelum menghadiri kelas
sebanyak RM50(pakej A) dan RM50(pakej B)
(deposit sebagai pengesahan tempat@ book)
-bayaran ke Akaun maybank(yg akan diberitahu kepada yang comfirm sahaja)
emelkan butiran bayaran ke annurkaseh@yahoo.com sebagai
pengesahan bayaran
-setelah bayaran dibuat,sila maklumkan kepada saya
melalui emel/call/sms:
nama penuh, ref.no.,tarikh/masa bank in,tarikh kelas yang ingin diikuti
-baki bayaran dibuat semasa hadir kekelas
-utk kelesesaan bersama mohon agar tidak membawa anak-anak kecil
atau org lain semasa kelas dijalankn.ini utk menjamin
pembelajaran yg selesa.
-utk kelesesaan bersama mohon agar tidak membawa anak-anak kecil
atau org lain semasa kelas dijalankn.ini utk menjamin
pembelajaran yg selesa.
~UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA EMELKAN KE annurkaseh@yahoo.com~
sekian terima kasih
No comments:
Post a Comment