Monday, March 14, 2011

Home » » ~keputusan 1st contest~

~keputusan 1st contest~

assalamualaikum & salam sejahtera

setelah diadili dgn teliti oleh pihak juri ,
maka pemenangnya adalah:


kategori tadika



NAMA PENGIRIM: kak yong



“ Suatu ketika dulu pada tahun 1977, kakyong berpeluang untuk belajar di tadika Sekolah Kebangsaan Pengkalan Tentera, Kem Batu 10, Kuantan.

Namun kakyong hanya berkesempatan untuk belajar di situ selama 1 bulan sahaja.. dan masa itu umur kakyong pun baru 5 tahun.. jadi ingatan semasa belajar di tadika tersebut adalah samar2.. dan yang bestnya, semasa kakyong masuk belajar ke sekolah asrama (MRSM Terendak), kakyong bertemu dengan 2 orang kawan yang juga sama2 bersekolah di tadika ni.. kerana gambar ini lah kami dapat kenal & bertemu semula.. dan Alhamdulillah, silaturrahim kekal sehingga kini.

komen juri: 
terusik melihat suasana masani.Zaman kanak-kanak riang..kalau tadika tu,mesti menyanyi,makan,menyanyi ,makan..hihi...bersemangat beetul kak yong menyanyi...

kategori sek.rendah

NAMA PENGIRIM:dyahaha

“suatu ketika dulu…………..

Aku adalah penolong ketua darjah yang paling disegani...kenapa aku paling disegani? sebab aku anak cikgu kat sekolah tu....walaupon aku hanya seorang murid, aku tetap dibenarkan makan di kawasan dalam khas bagi guru2 sebab aku juga adalah anak cikgu..budak2 kelas lain sume xnak kawan dgn aku sebab aku suka mengadu kat mak aku klu mereka buli aku..la, kan da cakap tadi, aku anak cikgu! so, klu diorg buat mende2 jahat juga, aku tetap aka report kat cikgu sebab apa? sebab aku kan anak cikgu..aku selalu dtg lambat ke sekolah, tapi nama xpernah kena catit dgn pengawas..sebab apa? sebab aku anak cikgu...aku juga xpernah kena marah bila terlupa bawak buku latihan ke sekolah..sebab apa? yaaa...betol...SEBAB AKU ANAK CIKGU!!!!
haha...
so, cuba korang teka, apa tajuk karangan aku nih? yaaaa...betol lagi..tajuk karangan aku, AKU ANAK CIKGU...

KOMEN JURI:
inilah story yang paling mencuit hati juri...hihi..susah nak cerita tapi...mmg best!!
sekali baca terus e.hubby kate...syok citerni..gaya penyampaian yg bersahaja..
fhoto pun sweetjer...hihi.
.kalo ikutkan memang geramkan
dengan anak-anak cikguni(jgn marah).tapi nak buat camner,disebabkan diorang anak cikgu,maka byk sgt keistimewaannya...

kategori sek.menengah

NAMA PENGIRIM: HAIKAL ZAHARI



Suatu ketika dulu...setakat 10 kali hentaman kat punggung,tak beri makna apa apa buat aku. 
ya. aku bersekolah di sekolah lelaki. tiada perempuan, tiada awek untuk dibuat pencuci mata. Jadi, untuk menghilangkan sengketa yang tertanam didalam hati,membuli adik adik junior menjadi rutin harian. Ah! perkara biasalah jika lalu lalang di laluan koridor, ternampak junior meraung raung akibat seluar dalam tersepit.
 "itu semua kerja abang hamster la tu" 
ya. akulah si pembuli bergigi besar di tengah tengah dan bermata sepet. ketara sungguh rupa aku seperti seekor hamster. hey,akulah raja hamster di sekolah dulu. HAHA

komen juri:
 Encik juri pilih bukan sebab haikalni lelaki..tapi sebab beliau adalah raja hamster suatu ketika dulu...huhu!...ni la satu lagi tabiat negatif budak-budak sekolah .duluker,sekarangker samaje...suka sangat membuli yg lemah....adusss....macammana ye nak tukar mentaliti para pelajar ni...


saguhati:
NAMA PENGIRIM: MUNIRAH MUSTAFA
( gambar yg kreatif dan menarik....cantik sangat)



Suatu ketika dulu,aku pernah bersekolah di SMS Pokok Sena...jauh dari keluarga...tapi,di sini aku dapat satu keluarga yang baru....Supermassive XII... zaman sekolah asrama memang seronok,macam-macam pengalaman..yang paling diingati,tersengguk-sengguk lantas tidur sebab xtahan ngantuk dalam kelas (sampai kena cop "sleeping beauty" dgn cikgu Biology..=,=!..siap announce kat satu batch aku lagi..malu ooo malu).....gambar kat atas ni di ambil masa Form 5...susah jugak nak buat rama-rama ni..terpaksa kami berjemur ramai-ramai tengah panas terik..namun,semua still senyum dan beraksi dan hasilnya lihatlahhhhh~~"

rindu sama kawan-kawan and cikgu-cikgu suma!!!!


NAMA PENGIRIM:fauzana


(nana peserta 1 yg join- tq nana
fhotopun ceriajer..)




suatu ketika dulu...gambo ni diamik utk dimuatkan kedalam majalah sekolah tahun 2000. akulah orang yang bertanggungjawab untuk design layout page untuk dihantar ke sidang ridaksi bagi pertandingan gambar kelas terbaik.

&
hasilnye??gambar yang aku reka designnye ni menang 
Tempat ke-2!!
alhamdulillah...dapatla cash 
RM150.00..dengan duit kemenangan yang aku dapat..aku belanja kawan2 kelas g makan mekdi,.kebetulan time cikgu announce tu ramai yang tak datang sebab akhir tahun seme monteng...so tinggalla 10 orang yang bertuah dapat g makan mekdi ngan aku kat belakang sekolah heheh.....



TOP REFERRER
NAMA PENGIRIM:eb ezrin
(5 UNDIAN)


FOLLOWER BERTUAH:
siapa agaknyer...hihi
yg bertuah adalah: Yangyuyu


 hadiahnya adalah:

coklat sumbangan dari chocolate annurkaseh

jadi para pemenang sila emelkan maklumat dibawah ke annurkaseh@yahoo.com


nama:
alamat pengeposan:
no.tel:
~~~~~~~~~
`Tahniah kepada yg berjaya. yg tak berjaya jgn putus asa
lain kali bole join lagi yer... apepun terimakasih buat semua 
yg sudi menyertai contest nie..maaf juga atas kelewatan keputusan diumumkan...
anda semua memang best!'

~kpd pemenang semua saya minta izin paparkan gambar dan story anda semua disi ya..tq~

Powered by BannerFans.com

7 comments:

kakyong said...

salam,

alahai... terima kasih banyak2.. tidak sangka ade plak rezeki nak menang...

terima kasih semua juri..

nanti kakyong emailkan details


Jom join contest Aksi si Cilik Berbasikal

n3 terkini kakyong.com
Makan-makan di rumah baru MakNora
2nd batch : Peserta aksi si cilik berbasikal
Segmen review no 5 : transformed housewife @ nur adyani

fa10 said...

thniah..tahniah!

Munirah Bm said...

alhamdulilah!~
dpt saguhati....~
terima kaceh ye...

yangyuyu said...

tq...huhu betuah nya sy...nanti sy email..:)

Mrs. Asida said...

tahniah... best2 :)t

CikNiza said...

tahniah sume...

waaaa..tak menang lagik..hukhukhuk..:'(

Tsunami di Jepun bukti kiamat semakin hampir

HaikaL ZaHaRi said...

sudah email tapi tak direply :(